راهکارهای مناسب سازی شهرهای هوشمند برای معلولین
در خیابانهای شهر نشویل در ایالت تنسی آمریکا، گاهیاوقات گروهی از افراد معلول که هدف خاصی را دنبال میکنند، در گوشهی خیابان دورهم جمع میشوند، عدهای از آنها روی ویلچر و عدهای دیگر نیز درحال قدمزدن هستند. این افراد درحالیکه گوشی هوشمندی در دستشان است، از یک فرد هماهنگکننده برای استفادهاز یک اپلیکیشن کمک میخواهند. این افراد معلول به گروههای کوچکی تقسیم میشوند و رستورانها، کافیشاپها و مغازهها را از لحاظ مناسب بودن برای برای افراد معلول بررسی میکنند. این بررسی شامل وجود یا نبود امکانات و ویژگیهایی همچون پارکینگ اختصاصی برای معلولین که با نماد بینالمللی آن مشخص شده باشد، شیب مخصوص عبور صندلیچرخدار، در ورودی خودکار، راهروهای عریض در دستشوییهای عمومی که میلههایی برای گرفتن دست به آنها جهت تسهیل راه رفتن معلولین نیز در آنها نصب شده باشد، متون بریل، استفاده از لامپهایی با فلیکر پایین، استفاده از کفپوشهای مات در کف و استفاده از صابونهای بدون رایحه در این مکانها میشود.
این گروه پس از جمعآوری اطلاعات لازم، آنها را با استفاده از یک اپلیکیشن ثبت میکنند و ویژگیها و امکانات مکانهای مختلف را ردهبندی میکنند. هنگامیکه تمامی اطلاعات لازم ثبت شد، در یک پایگاه داده جمعآوری میشوند و دیگر افراد معلول میتوانند برای یافتن مکانهای مناسبسازیشده برای آنها، از این اطلاعات استفاده کنند.
این کار که درحقیقت نوعی نقشهنگاری محسوب میشود و در زبان انگلیسی به آن «mapathon» گفته میشود، ثبت ویژگیهای محیطهای شهری و محیط زندگی افراد با کمک نیروی انسانی و جمعآوری و مصورسازی اطلاعات جهت تبدیل آنها برای ابزاری برای کمک به معلولین است. برای بهاشتراکگذاری اطلاعاتی که بهصورت رسمی ثبت نشده است و تنها به صورت شفاهی بیان میشوند، از فناوریهای مرتبط با شهر هوشمند و همچین پایگاههایدادهی دربردارندهی اطلاعات مکانهایی که موقعیت جغرافیایی آنها مشخص شده است، استفاده میشود. ترکیب اطلاعات گوگلمپ و اپلیکیشنهایی مثل «disability Yelp» میتواند به ارائهی بهتر اطلاعات کمک کند و زمینهی استفادهی بهتر معلولان از مکانهای مناسبسازی شده فراهم میشود.