بررسی پژوهشهای علمی انجام گرفته در مورد آثار امواج تلفن همراه
در چهار بخش قبلی از مجموعه مقالات مرتبط با امواج الکترومغناطیس و تجهیزات مخابراتی، با ماهیت تابش و امواج الکترومغناطیس و اثرات دقیق و برخی باورهای نادرست در خصوص امواج ساطع شونده از گوشیهای موبایل و آنتنهای نصب شده روی دکلهای مخابراتی آشنا شدیم. حال، به تشریح برخی پژوهشهای علمی صورت گرفته در خصوص این تابش ها میپردازیم.
آیا تلفنهای همراه باعث بروز تومور میشوند؟
از آنجایی که تلفنهای همراه معمولا در هنگام استفاده در نزدیکی سر قرار میگیرند، نگرانی اصلی این است که ممکن است باعث بروز تومور شوند. برخی تومورهایی که پژوهشگران احتمال بروز آن را میدهند عبارتاند از: تومورهای مغزی سرطانی مانند گلیوما، تومورهای غیر سرطانی مغز مانند مننژیوم، تومورهای بافت عصبی مانند شوانوما و تومورهای غیر سرطانی غدد بزاقی. اندک پژوهشهایی هم ارتباط احتمالی امواج تلفن همراه را با انواع دیگر سرطان مانند سرطان پوست و بیضه بررسی کردهاند.
پژوهشگران چگونه ارتباط بین تلفن همراه و سرطان را بررسی میکنند؟
پژوهشگران برای بررسی ارتباط احتمالی بین امواج تلفن همراه و ابتلا به سرطان، از دو نوع بررسی بهره میبرند.
بررسیهای آزمایشگاهی: در بررسیهای آزمایشگاهی، معمولا حیوانات آزمایشگاهی را در معرض برخی امواج با فرکانسهای رادیویی قرار میدهند تا بروز احتمالی تومور یا سایر مشکلات سلامتی را بررسی کنند. همچنین ممکن است که پژوهشگران، سلولهای بدن را در معرض انرژی امواج با فرکانس رادیویی قرار دهند تا تغییراتی را که در سلولهای سرطانی دیده میشود بررسی کنند. اما هنوز مشخص نیست که چگونه میتوان یافتههای این نوع بررسیها را به انسان بسط داد. اما بررسیهای آزمایشگاهی یک مزیت بزرگ دارند؛ اینکه پژوهشگران میتوانند بهدقت تمامی عوامل دخیل در نتایج بررسیهای خود را کنترل کنند.